Meripelastusseura uutiset

Meripelastustaitokilpailujen voitto jälleen Meriturvalle

2.9.2017

Savonlinnassa tänään pidetyt Meripelastusseuran 32. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Meriturva Lohjan joukkue, jonka muodostivat Heikki Hämäläinen-Voima, Marko Aalto ja Harri Rosberg. Voitto oli joukkueelle jo kolmas peräkkäinen. Toiseksi kilpailuissa sijoittui Team Emmi Espoosta kilpailijoina Riku Hyytiänen, Peter Lindström ja Fredrik Aspelin, sekä kolmanneksi Uudenmaan Prikaatin merikuljetusjoukkue kilpailijoina Max Kiiski, Joni Laasio ja Jon Walls.

Kisoihin osallistui yhteensä 26 kolmihenkistä joukkuetta, joista 22 edusti vapaaehtoisia meri- ja järvipelastajia eri puolilta maata. Lisäksi mukana on kolme viranomaisjoukkuetta ja yksi vapaapalokunnan edustaja.

Kilpailuradan muodostivat lähtö, kuusi tehtävärastia ja maali. Rastien teemat olivat ensiapu, merenkulku (navigointi), vedenvarasta nostaminen, merimiestaito, viestiliikenne sekä ajankohtainen meripelastustehtävä. Kisoissa testattiin myös joukkueiden fyysistä ja psyykkistä suorituskykyä.

Nuorten meripelastustaitokilpailut

Aikuisten kilpailujen yhteydessä pidettiin myös nuorten omat meripelastustaitokisat, jotka voitti Espoon junnujen joukkue kilpailijoina Sara Ruohonen, Ida Mannonen ja Elias Salmi. Toiseksi sijoittui Porkkalan joukkue (Jussi Virtanen, Teemu Korhonen ja Daniel Ruotsi) ja kolmanneksi joukkue Heinola-Porkkala (Jori Kuvaja, Aleksi Nurminen ja Juuso Laitinen).

Molemmat kilpailut pidettiin aivan Savonlinnan keskustassa ja niiden järjestämisestä vastasi Savonlinnan Järvipelastajat.

Kilpailun tulosluettelo löytyy kisasivuilta mptk2017.fi.

Kuvat ovat julkaisuvapaita tiedotusvälineille. Kuvaajan nimi Tytti Wasenius mainittava.

Tekninen toteutus: W3 Group